ASTRO TAROT - interpretarea Arcanelor Majore

Postat de admin 08.12.2022 0 Comentarii

Cele 12 de carti de joc apartinand Arcanelor Majore din Astro Tarot, spre deosebire de cartile din binecunoscutul Tarot de Marseille, contin toate cele 12 semne ale zodiacului, care reprezinta fortele cosmice si principiile fundamentale dupa care se ghideaza viata oamenilor.
Fiecarui semn zodiacal i se atribuie o planeta specifica. Doar planetelor Venus si Mercur li se atribuie cate doua semne zodiacale in astrologia moderna, exprimand lucruri diferite, duale  in combinatiile lor. De exemplu, Taur-Venus reprezinta o componenta de sustinere, iar Balanta-Venus exprima o dorinta de armonie. Gemeni-Mercur exprima legaturi rapide si superficiale intre oameni, dar Fecioara-Mercur exprima o dorinta de analiza si examinare a unui om sau situatie.

1. Berbec - Marte, Element: Foc, Caracteristici: Individualitate instinctivă, energie, activitate, impuls, afirmare, autoafirmare, aspect exterior, combativ, atletic, impulsiv.
Interpretare: Marte-Berbec, primul semn al zodiacului, reprezintă toate începuturile: primii germeni ai primăverii, viața în plină dezvoltare, plecarea în viață și descoperirea vieții, primii germeni ai unui gând,, instinctul de supraviețuire (luptă sau fugă), energie rapidă. Marte-Berbec simbolizează voința, hotărârea și energia necesară pentru a începe în mod activ ceva.
2. Taur - Venus, Element: Pamant, Caracteristici: Fizic, capacitatea de a se bucura și senzualitate, delimitare și spațiu personal, acumulare și posesiuni materiale (inclusiv finanțe), valori și concepte morale, valoare intrinsecă, spațiu personal, înrădăcinat, inflexibil. Venus este conducătorul celor două zodii Taur și Balanță, așa că vorbim aici despre Taur-Venus și Balanță-Venus. Taur-Venus este Venus de dimineață, Balanță-Venus este Venus de seară.
Interpretare: In Taur, se găsește partea conservatoare dar și partea plăcută până la căutarea plăcerii a lui Venus. Unui Taur-Venus îi plac oamenii care inspira încredere si isi fixeaza singur obiective. Delimitarea propriului spațiu este importantă pentru ea sau el. Ușa sufletului nu este deschisă tuturor.
3. Mercur - Gemeni, Element: Pamant, Caracteristici: Abilități fizice precum gesturi, expresii faciale, abilități motorii; dexteritate manuală și talent ethnic, abilități intelectuale și abilități de comunicare, expresivitate în limbaj, scris și gesturi sau utilizarea numerelor.
Interpretare: Mercur este asociat atât cu Gemenii, cât și cu Fecioara. În timp ce Fecioara-Mercur reprezintă mai mult latura de observare și analiză precisă precum și pentru adaptarea la circumstanțe, partea Gemeni a lui Mercur se arată mai mult în gândire și acțiune rapidă, în schimbul de informații și într-o gândire practică, pragmatică și neutră. Cu toate acestea, această descriere nu i-ar face dreptate lui Mercur în întregime. Înțelegerea sa rapidă și procesarea flexibilă a impresiilor nu servesc doar logicii, gândirii abstracte, liniare și comunicării ca atare, ci este vorba despre înțelegerea unor situații.
4. Rac - Luna, Element: Apa, Caracteristici: Încălzirea maternă, hrănirea, căutarea și dăruirea siguranței, spiritul de familie, legătura cu familia de origine prin experiențele și amintirile copilăriei, copilul interior, casa interioară și exterioară, mama și copilul. Sentimentul, emoțiile, percepția, nevoile noastre mentale, stări și dispoziții, visul, imaginile inconștientului. Creșterea și devenirea, schimbarea și transformarea.
Interpretare: Racul este acasă în mare, oamenii Rac într-un ocean creativ de emoții. Prudența și copilăria lor anxioasă atunci când se confruntă cu ceva nou corespunde acțiunilor sale ezitant-prudente pe teren solid. Luna corespunde părții feminine a ființei umane, maternului și copilului în același timp, înseamnă, printre altele, a simți, a percepe, a dărui, a primi, a reflecta. O parte a principiului Rac-Lună este că viața este mai mult emoțională decât intelectuală. Acest lucru nu este întotdeauna ușor de înțeles, mai ales pentru bărbați. Datorită imaginii bărbaților în cultura și tradiția noastră, care este transmisă prin educație, de multe ori presupunem că sentimentele sunt atribute ale femeilor. Bărbații deseori neagă sau reprimă componenta feminina.
5. Leu - Soare, Element: Foc, Caracteristici: Abilitatea de a fi creativ, spontaneitate, sexualitate, plăcere, joc, bucurie de trăire și vitalitate. Independență și abilitatea de a acționa, auto-realizare personală, eroism și bunătate.
Interpretare: Lumina soarelui pare incoloră și, totuși, este ceea ce face culorile să iasă în evidență. Principiul soarelui este cel mai important principiu original, care permite tuturor celorlalte principii să prindă contur. Și așa cum Helios este un zeu aproape lipsit de trăsături, soarele nu este nici bun, nici rău. Este o forță primordială care, ca origine a tuturor ființelor, este și legătura dintre toate ființele și lucrurile și de aceea este elementară și de neînlocuit. Marele tău plus este pofta ta de viață, vitalitatea și energia cu care vrei să folosești abilitățile pentru a-ți atinge obiectivele. S-ar putea chiar să ai sprijin de la partenerul tău în eforturile tale, chiar dacă nu îl vezi în acest moment. Încrederea de sine a crescut, poți să te dezvolți și să profiti de oportunități la care înainte doar visai. Independența ta recâștigată te face marinimos și încrezător, iubești viața și participi activ la jocul vieții.

6. Fecioara - Mercur Element: Pamant, Caracteristici: Capacitate de a observa, analiza, raționaliza și raționa. Curățare și îngrijire internă și externă, adaptabilitate, comoditate. Principiul Fecioarei spune: verific, măsor, cântăresc, aranjez.

Interpretare: Suferi de a fi de neînțeleasa. Crezi că sugestiile tale de îmbunătățire sunt justificate și chiar vrei să fii lăudata pentru ele. Sentimentul tău că trebuie să fii mereu acolo cu sfaturi și acțiuni poate fi o judecată greșită. Încercarea ta de a afla pentru ceilalți cum să trăiești fără teamă, productiv și înțelept ar trebui aplicată în primul rând pentru tine. Pentru a face acest lucru, trebuie să stăpâniți sarcina dificilă de a vă identifica cele mai elementare nevoi și de a vă putea potrivi sentimentele cu nevoile. Vedeți unde lipsește un detaliu pentru ca un lucru sau o condiție să fie perfectă. Acum ai învățat să folosești acest dar pentru dezvoltarea ulterioară și nu mai trebuie să-l folosești în mod distructiv, obsesiv și pedant pentru a-l perfecționa.

7. Balanta - Venus, Element: Aer, Caracteristici: Capacitate de întâlnire, completare, antiteză, atracție, descărcare, estetică, capacitatea de a cântări, echilibra și media. Conștient de formă și stil, căutând armonie.

Interpretare: Venus este domnitorul Taurului și Balanței, motiv pentru care vorbim despre Venus în Taur și Venus în Balanță. Taur-Venus este Venus de dimineață (steaua dimineții), Balanța-Venus este Venus de seară (steaua de seară). Fermecătoarea Balanță-Venus iubește lucrurile plăcute, luxul și artele plastice. Principalele ei preocupări sunt frumusețea și armonia. Îi place să estetizeze lumea din jurul ei - înfrumusețarea în sensul bun, trecerea peste cap în rău: în cel mai rău caz, acordă atenție doar formei exterioare, fațadei. În cel mai bun caz ea radiază erotism, bucurie și fericire, dăruiește cu generozitate și iartă cu generozitate. În calitate de regentă a Balanței, ea abordează aspectele parteneriatului și întâlnirilor, pe lângă sentimentul ei de frumusețe. Este vorba despre nevoia de armonie și echilibru. Ceea ce îți îngreunează viața sunt deciziile de luat: ai prefera ca cineva să ia decizia pentru tine, dar ar trebui să corespundă ideilor și cerințelor tale.

8. Scorpion - Pluto, Element: Apa, Caracteristici: Abilitatea de a domina mental, posesie mentală, imagine fixă. Constrângere, putere, oprimare, procese de moarte și devenire, moștenire, ereditate, transformare, pasiune. Manipulativ orientat spre putere, seducător.

Interpretare: În Egipt, scorpionul este considerat un animal periculos și de temut, dar în același timp un animal sacru. Este vorba de a merge activ pe calea care se află în fața ta și de a permite schimbări, chiar dacă sunt dureroase. Unele lucruri pot fi distruse, dar fără distrugerea lor nu există un nou început. Ai curajul și puterea interioară de a face o schimbare și capacitatea de a trece prin acest proces de schimbare. Bucuria și durerea se combină în strigătul mântuirii. Noua ta conștiință se naște.

9. Sagetator - Jupiter, Element: Foc, Caracteristici: Orientare spirituală, educație, viziune asupra lumii, filozofie, religie. Ințelegere, toleranță, capacitate de extindere, generozitate. Găsirea sensului, a călătoriilor interioare și exterioare. Estetic si luxuriant.

Interpretare: Tatăl zeilor, Zeus (Jupiter), iubește succesul, fericirea, bucuria, optimismul, mulțumirea și veselia. Și asta în ciuda faptului că tinerețea lui nu a fost ușoară. Ești capabila să privești lucrurile de la un nivel superior. Acest lucru vă permite să intelegeți conexiunile sociale și totalitatea a ceea ce pare a fi diferit. Ințelegeți semnificația mai profundă a evenimentelor și să dezvoltați un ochi pentru detalii.

10. Capricorn - Saturn, Element: Pamant, Caracteristici: Scara, legile și normele societății, ordinea și structura, stabilirea scopurilor, ambiția, profesia în sensul vocației care luptă pentru recunoaștere. Joc de rol parental, autoritate, drepturi și responsabilități proprii, capacitate, delimitare, structurare, constrângere.

Interpretare: Trebuie să ai curajul să faci față normelor și tiparelor comportamentale care te-au modelat în copilărie. Pentru a face acest lucru, trebuie să cobori în adâncul sufletului tău și să le alegi pe care vrei să le păstrezi ca fiind semnificative. Te poți baza foarte mult pe unul dintre talentele tale fundamentale în situația ta actuală, capacitatea ta de a vedea lucrurile din punctul tău de vedere, care este acum amplu. Acum poți privi în trecut și poți înțelege, accepta și aprecia cu calm copilul din tine. Acest lucru te va aduce mai aproape de tine și de lumea ta emoțională și poți duce aceste comori în viitor. Te vei îndepărta de cerințele tale absolute și vei accepta imperfecțiunile tale.

11. Varsator - Saturn, Element: Aer, Caracteristici: Eliberarea și libertatea spirituală, petrecerea timpului liber, independența, originalitatea și individualitatea. Viziuni, intuiție, căutarea noului. Abolirea vechilor standarde și limite, saltul cuantic. Resursele sociale, prieteniile și oamenii cu gânduri asemănătoare, alinierea la grup, prietenii cu afinități. Imprevizibil, rebel, nonconformist, inventiv, intelectual, reformist social, excentric.

Interpretare: Poate te-ai găsit într-o situație în care există prea multă apropiere pentru tine. Dar poate că ti-ai asumat prea multă responsabilitate și sentimente împovărătoare și ai dori să le lasi deoparte acum. Sau partenerul tău are aceste sentimente și te confruntă cu gânduri nespuse de separare. Ai dori să transferi responsabilitatea pentru o decizie asupra altcuiva. Ți-ar fi bine, dar din nou nu ți-ai fi înfruntat sentimentele. Ai darul minunat de a nu fi legat de vechile îndrumări. Ești capabila să-ți iei libertatea atunci când simți că ai nevoie de ea. Datorită renunțării extinse la convenții și considerente materiale, o decizie viitoare este mai ușoară pentru tine decât pentru alte persoane. Ai renunțat la balast și ți-ai reformat propria viață. Ești libera și independenta în interior. Acum pot apărea noi idei și viziuni cu privire la cum ar trebui să arate viața ta în viitor. Nu ar trebui să oferi doar spațiu minții tale, ci și intuiției tale.

12. Pesti - Neptun, Element: Apa, Caracteristici: Extinderea conștiinței, presimțirea, recunoașterea, viață meditativă și spirituală. Retragere, contemplare, imaginație, feerie, dor, nemărginire, vis. Compasiune, abnegație, rol de ajutor. Singurătate, voal, iluzie, zbor, dependență, lipsă de stabilitate, frică, misticism superficial.

Interpretare: Momentan ai impresia că nu vezi nici înapoi, nici înainte. Ești nesigura, confuza, apatica și s-ar putea să ai senzația că nu ai nicio directie. Trebuie să te împăcaci cu faptul că succesele tale pământești vor dura doar dacă ții cont de dimensiunea spirituală a vieții tale. Asta înseamnă, de asemenea, să-ți examinezi propria credibilitate și să-ți antrenezi percepția. Ai învățat să faci diferența între iluzie și intuiție și să separi fezabilul de iluzoriu. Acum știi că, de multe ori, calea dezamăgirii poate fi o călătorie împlinitoare către spiritualitate, în timp ce rămâi cu picioarele pe pământ.

 

ATENTIE! Acesta este un simplu joc, nu luati ad literam interpretarile, ele pot fi eronate! Acest joc contine anumite scene de nuditate in picturile de pe carti si este interzis persoanelor cu varsta sub 18 ani.